FRPG - Fórumos szerepjátékok

Minden a fórumos szerepjátékokkal kapcsolatban! Mi is az az FRPG, hogyan kell játszani, és miért jó? Tippek, trükkök, tanácsok FRPG oldalak adminisztrátorainak, és játékosainak egyaránt. Tanácsok mesélőknek, és egyéb fórumos szerepjátékot vezénylő felhasználóknak. Jelenleg létező fórumos szerepjátékok, kritikák, és bemutatók. A mai FRPG-kről alkotott vélemény, és az igazság velük kapcsolatban.

A célom ezzel a bloggal nem más, mintsem kis kikapcsolódást nyújtsak magamnak, és más szerepjátékos, vagy nem szerepjáték olvasómnak. Nem célom senkit sem feldühíteni, lehúzni, és nem célom semmit sem előtérbe helyezni, reklámozni. Egyszerűen élvezetből írok, és azt szeretném, ha élvezettel olvasnátok. Ha kritika, ha nem. Tehát a célom csak egy blog, semmi több... :)

FRPG oldalak

Egy FRPG oldal gyűjtemény, pár mondatos kritikával fűszerezve. Erősen szubjektív bejegyzések, csupán az én véleményemet tükrözik!

Jelenleg nincs kritika!

Nem tetszést kifejezni hozzászólás formájában lehet. Csak kulturált keretek betartása mellett! Az oldalakon nem ások mélyre, pár perc nézelődés után írom, amit írok. Csupán egy újonnan odatévedő első benyomást tükrözik.

Utolsó kommentek

  • Neolius: Akkor ennyit erről, hogy statisztikát akarok csinálni. Megoldottam elméletben a Naruto, Bleach öss... (2012.04.20. 19:43) "Gyors" kritikák
  • Neolius: De meglátszik az érteni és megértetni fogalom különbsége. ^^ Szerintem a Tisztelt Admin arra gon... (2012.04.20. 19:38) Tanácsok FRPG készítőknek
  • Eralion: Szia! Amint látod, már nem igazán foglalkozom semennyire sem a bloggal. Sajnos időm sincs, kedvem ... (2011.06.07. 23:59) "Gyors" kritikák
  • chim: szervusz Eralion! kezdő oldalakkal is foglalkozol? mert örülnék, ha górcső alá vennéd az enyémet i... (2011.06.03. 17:40) "Gyors" kritikák
  • Eralion: Azért látom kommentben kaptál egy keveset. :P (2011.05.24. 12:18) Új bannercsere rendszer
  • Utolsó 20

Nem én írtam...

Pár bejegyzés, amit nem én írtam, ezért nem jelenítettem meg a főoldalon cikként, ám mégis helyet kapott a blogon (mert különösen fontosnak, vagy érdekesnek találom):
Mi is az a szerepjáték? - Aingus Og
Mi is az a szerepjáték? - Eversong

Naruto Arrives kritika

2010.12.03. 14:25 | Eralion | 24 komment

Sziasztok!

Ez a bejegyzés a Naruto Arrives oldalról szól. A játékot itt érhetitek el: www.narutoarrives.proboards.com . Azért válsztottam ezt az oldalt kritika írásra, mert jelenleg első a toplistán.

Közzösség:

- adminisztrátor(ok), moderátor(ok): Az oldalon hét adminisztrátor és hat moderátor van. Hát én egy picit furcsállom. Kb. annyi staff tag van, mint játékos, vagy még több? Érdekes. Ássunk a dolgok mélyére, kezdjük a moderátorokkal. Elképedve láttam, hogy a hat moderátorból 1 van aki bejelentkezett az elmúlt közel egy hónapban (van aki november elején, ezért írtam közel egy hónapot). Hát ez egy vicc. Van aki 2009 decemberében (!!!) lépett be utoljára. Ilyenkor azért megfordul az ember fejében a kérdés, hogy mi a fenéért van még moderátor rangjuk ezeknek? A főadmin nem tudja elvenni a rangot, nem tudja kezelni a fórumot, vagy mi? Jó, nézzük tovább, adminisztrátorok. Hát ők is tömegesen vannak. Itt valamivel jobb a helyzet, három admin lépett be ma vagy tegnap, és egy november végén. Három full inaktív. Ami még érdekesebb, hogy van aki szeptember közepe fele járt az oldalon és ki van írva adminisztrátornak egy hír gyanánk, a többiekkel. Érdekes. Nem nagyon frissítik az oldalt ezek szerint, és hát no, ez így akkor sem stimmel nekem. Bárhogy is nézzük, ez egy jó 6 pontot megérhet, annál többet biztos nem.

- mesélő(k) és kalandmester(ek): külön mesélők/kalandmesterek nincsenek ha jól látom, egy-két admin karakter, vagy valaki visz kalandot. Ahhoz képest, hogy elég réginek mondható a fórum, nem épp bővelkedik kalandokban. Három kaland volt meghirdetve, dén júniusban, szeptemberben és októberben. Addig mintha nem lett volna. Érdekes... mivel nulla rendezési lehetőség van a fórumon, és még csak be sem linkelik a kalandjelentkezős témákba az egyes kalandkezdő hozzászólásokat, vagy valamit, így sajnos nem tudtam elolvasni őket. Nem túl meggyőző ez az egész. Azon az alapon, hogy nem tudom rámondani semmire, hogy nem lenne jó, hisz nem látom, nincs róla infó, ezért abból kell kiinduljak, hogy mégis az. Ettől függetlenül nem szívesen adnék ide 8-nál több pontot, így annyit kap az oldal.

- a játékosok, és a közösségi lehetőségek (ooc fórum, chat, stb.: Van csevegő része a fórumnak (oof téma), bár elég elhanyagolható, és a fórumrész alján található meg. Utolsó üzenet ugyan tegnap érkezett oda, de a legtöbb ottani téma több hónapja inaktív. Továbbá van egy chat is, a fórm alatt. A szokásos ingyenesen odaszúrható chat, amibe bárki, bármilyen néven beírhat. Nem túl meggyőző minden esetre. Inaktivitás uralkodik az off részén a fórumnak. A chaten beszélgetnek páran, dehát... úgy 6 pontot érdemel meg ez a rész.

Világ:

- fajok, kasztok kidolgozottsága, karakteralkotás és fejlődés: ez egy Naruto alapú játék, így fajokat ne várjunk. Ezért erre nem is térnék ki. Kasztok sem igazán vannak, leginkább az a fontos, hogy ki melyik országhoz tartozik, és milyen ninja (genin, junin, stb.). Ez rendesen meg van oldva, külön rangokat hoztak rá létre a fórumon. Lehet, hogy a készítők is úgy gondolták, hogy ez nagyon nem elég (én is így gondolom), ezért hozhattak be két kasztot a fórumra: fejvadász és szamuráj. Kár, hogy az egyik csak meghatározott karakterek számára érhető el, míg a másik csak egy országhoz tartozóknak (akik alig vannak, szinte egy játékost sem érint). Hát-hát. Elég gyengécske. 4 pont.

- helyszínek, helyszínleírások, maga a világ, amiben játszani lehet: játéktér van bőven. Sok is, túl sok. Leginkább két országban játszódik a játék, a többi több, mint 10 csak körítés hozzá. A legtöbb országról van leírás, nem is rossz, viszont a többivel mi lesz? Semmi? Érdekes. És akkor még arról sem esett szó, hogy a legtöbb helyszín egy pár szóból álló kis semmit kapott leírásként. Szinte semmi információtartalma nincs, csak azért vannak ott, mert témanyitáskor kell egy kezdő hozzászólás. A világ is elnagyolt, dugig van teljesen felesleges helyszínnek, ahol kb. senki nem játszik. Hát ide úgy 7 pontot tudok adni.

- a világ alakulása, változása a játék előrehaladtával: valami alakulás az van, klánhelyszínek jönnek létre, meg hasonlók. Ez egyértelműen jót tesz. Ide adok 5 pontot, azaz a maximumot.

Megvalósítás:

- oldal kinézete, design, átláthatósága, és használatának könnyedsége: most nagyon gondolkozom, hogy nulla, egy vagy két pontot adjak ide. Az oldal nem néz ki jól, sok helyen olvashatatlan a szöveg (pl. chat), egy csomó helyen angol, ráadásul a rakat felesleges kis képecskével még tovább csúnyul a szimpla kék kinézet, ami még a szemet is picit bántja. Felhasználóbarátnak picit sem mondható: rengeteget kell görgetni, nehéz megtalálni egy csomó dolgot, a felhasználók listája nem rendezhető, és az adminoknak kb. csak azon keresztül lehet írni, stb. Maradjunk az egy pontnál, mert a háttérkép az szép, csak épp nem látszik mi van rajta, mert bután van berakva.

- az oldal egyedi kialakítása, nem egy sorozatból, vagy egyébből készült játék: ezen nincs mit átbeszélni. Nulla pont.

- az oldal egyedi felépítése, és a sablontól eltérő elemei: szintén nulla. Semmi egyedi elemet nem tartalmaz külön. Még a képeket is máshonnan szedegették, ami még rendben is lenne, de ilyen környezetben, hogy a többi sem egyedi, picit sem...

Egyéb:

Próbálok valami jót kigondolni, mit lehetne ide írni, de sok minden nem jut eszembe. Nem kéne az oldalnak a toplistán elől lennia, nagyon nem. Nem is tudom, hogy jutottak oda, hisz a legaktívabb öt oldal közé csöppet sem tartozik. Mázliuk va, hogy vannak néhányan akik szorgosan kattintgatnak a toplista likjére. Azért +2 pontot had adjak, nem másért, minthogy nem brutálisan tragikus a legtöbb admin helyesírása, pedig hát, általában az ennyire hozzá nem értők által összerakozz oldalak tulajai még borzalmasan helytelenül is szoktak írni.

Összesítés: az oldal jó lehet egy kis játékra, de nehezen kezelhető, néhál túl szűk keretet ad, néhol pedig nem elég tágat. Össze-vissza inaktívkodnak a staff tagok, akikből ráadásul feleslegesen sok is van. Összességében nem túl jó oldalnak nevezném, bár akár érdekesnek is mondható játék folyik rajta. Összeszámolva, összesen 39 pont a százból. Elég gyenge. Lehet én voltam túl kritikus, de a véleményem szerint, ez az oldal ennyit ér meg.

A játékot itt érhetitek el: www.narutoarrives.proboards.com

Köszönöm a figyelmet!

Eralion

U.I.: Nem értesz egyet valamivel, vagy más véleményed van? Írd le kommentben! Nem értesz egyet valamivel, vagy más véleményed van? Írd le kommentben! Szigorúan kulturált keretek között! A kritikákkal nem lehúzni akartam az oldalakat, vagy épp felemelni, egyszerűen a véleményemet írtam le, ezt tartsd szem előtt!

Címkék: frpg régi kritika

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dracker 2010.12.03. 17:14:56

Kicsit savanyú a szőlő érzésem van az író kapcsán. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy úgy ír kritikát valamiről, hogy fogalma sincs az egészről. Először is: A mesélők maguk az adminok és moderátorok, vagyis az első dolog, amit feltűnik, hogy még csak körül sem nézett az oldalon... Ezzel a kritika máris értelmét veszti.
Lássuk mi van még? Azzal egyetértek, hogy világ valóban nem egyedi, hanem az animére épül, de, ha egy kicsit is értene a kedves író a világhoz, akkor észrevenné, hogy számtalan alternatív, saját dolog van benne. Azt kell mondanom, hogy nem csak a világhoz, de magához a japán kultúrához sem ért, amire az egész épül. Újabb dolog, ami hiteltelenné teszi az egész írást.
Kalandokat azért nem írjuk ki, mert egyéni és/vagy két-háromfős csapatok részére megy rengeteg kisebb kaland, amit szintén meg sem nézett az író. Csak a történetformáló, nagyobb lélegzetvételű kalandokat írjuk ki, tekintve a történetet, nem túl sok az esély, hogy közös kalandon legyenek különböző országok játékosai... Sebaj... nem figyelt.
Design: Ha jobban körülnézett volna láthatja, hogy háromféle skin-t választhat... Ezt sem tette meg.

"ezért hozhattak be két kasztot a fórumra: fejvadász és szamuráj. Kár, hogy az egyik csak meghatározott karakterek számára érhető el, míg a másik csak egy országhoz tartozóknak"

Ha az író kicsit is értene a világhoz rájönne, hogy ez is része... Ez létezik és mivel nem szándékoztunk a rangokban eltérni a megadott koncepciótó, ezért természetesen megvannak a korlátai

"legtöbb országról van leírás, nem is rossz, viszont a többivel mi lesz? Semmi?"

Ha elolvasta volna az oldal tetején található, jól kiemelt szöveget, láthatta volna, hogy az oldal jelenleg is folyamatos fejlesztés alatt áll.

Összességében azt kell mondjam, hogy nem tud kritikát írni. Egész egyszerűen úgy ítélkezik, hogy bele sem lát egy oldal életébe és abba, hogy mi is történik, csak regisztrál valahová és ír valamit, ami ránézésre eszébe jut. Ha valódi és minőségi kritikákat akartok olvasni, javaslok egy másik oldalt, ami emellett számtalan hasznos dologgal is foglalkozik. Ezenfelül javasolnám a kedves leírónak, hogy mielőtt értelmetlen dolgokat ír olyasmiről, amihez nem is ért, gyűjtsön össze némi tudásanyagot a témával kapcsolatban.

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 17:38:50

Kedves Dracker!

Hmm, had reagáljak:

"Először is: A mesélők maguk az adminok és moderátorok, vagyis az első dolog, amit feltűnik, hogy még csak körül sem nézett az oldalon..."

Mintha pont ugyan ezt írtam volna. Érdekes. És tényleg! De jó.

"Azzal egyetértek, hogy világ valóban nem egyedi, hanem az animére épül, de, ha egy kicsit is értene a kedves író a világhoz, akkor észrevenné, hogy számtalan alternatív, saját dolog van benne."

Ezt tényleg nem tudom, ez így van. Felhomályosíthatnál ezzel kapcsolatban, hogy tudjam, mi az a számos sok dolog. Nem csak azt kéne írni, hogy van, hanem tényeket is meg kéne osztani. Én is tudok a levegőbe irkálni, és szerintetek ezt is tettem, és nem is örültök neki. Akkor miért teszed ugyan ezt?

"Kalandokat azért nem írjuk ki, mert egyéni és/vagy két-háromfős csapatok részére megy rengeteg kisebb kaland, amit szintén meg sem nézett az író."

Tényleg nem olvastam végig több ezer hozzászólást, ez így van. Viszont ezt nem is tudom miért kéne megtennem, és/vagy honnan lehet látni az oldalon, hogy kis küldetések is vannak. Hisz van egy teljesen külön fórumszál a küldetéseknek, ahol az van leírva, hogy ott lehet jelentkezni, és attól fejlődik a karakter. Semmi egyéb. Ebből mindenki arra következtet, hogy ami ott van témaként, az küldetésnek számít, minden egyéb nem, csak szimpla játék a játéktéren.

"Design: Ha jobban körülnézett volna láthatja, hogy háromféle skin-t választhat... Ezt sem tette meg."

Nem tudom, hogy miért kellett volna megtennem. Ha egy oldal nem tetszik valakinek, akkor nem kezd el rajta kutakodni, hogy van-e másik kinézet, hanem bezárja. Ilyenek az emberek. Teljesen feleslegesen van két másik kinézet, hogyha megnyitja valaki az oldalt, ránéz, és már zárja is be, kivéve ha nagyon érdekli a téma, és pont egy ilyen stílusú frpg-t keres.

"Ha elolvasta volna az oldal tetején található, jól kiemelt szöveget, láthatta volna, hogy az oldal jelenleg is folyamatos fejlesztés alatt áll."

Ez meg elég gyenge szöveg. Egyrészt, az a szöveg már nagyon-nagyon rég kint van, másrészt, ha Te is elolvasnád, oda van írva, hogy: "A játékot ez semmilyen formában nem zavarja meg!". Nos, nekem a játékba szervesen beletartozik egy helyszínről írt leírás. Másrészről, meg jó, akkor a többi országról is lesz (miért csak lesz, miért nincs már akkor mikor megnyitjátok az országot?), viszont a helyszínekről ettől még ugyan úgy nincs.

"Egész egyszerűen úgy ítélkezik, hogy bele sem lát egy oldal életébe és abba, hogy mi is történik, csak regisztrál valahová és ír valamit, ami ránézésre eszébe jut."

Nagyjából erről van szó. Nem fogok heteket/hónapokat tölteni egy oldal böngészésével csak egy kritika miatt. De ezt már a legelején is leszögeztem, hogy teljesen szubjektív minden egyes kritika, csakis az én véleményemet képezi, és alapvetően nem az a célom, hogy lehúzzak, vagy reklámozzak oldalakat, hanem hogy a véleményemet megosszam. Nekem ez volt a véleményem.

És akkor végezetül, pár Nálatok lévő chatBoxos bejegyzésre is reagálnék:

"Hiroshi: Ráadásul a PB- hez se ért nagyon. Először próbáljon meg összerakni egy oldalt, ne hordja le a másikat, amíg nem ismeri a lehetőseégeket .."

Olyannyira értek hozzá, hogy még php scriptet is fejlesztettem erre a fórummotorra. Ti viszont semmit, ismétlem: semmit nem értetek a webhez, a HTML-hez, CSS-hez, PHP-hoz, JavaScript-hez, és még sorolhatnám. Hisz azért használtok egy ingyenes motort. Pláne ebből az egyik legrosszabb minőségűt, ami is azt mutatja, hogy a tudásotok ezen a téren nulla környékén van.

"Haruka: Igen,valószínüleg megnézte a Naruto első 3 részét az Animaxon és akkor ő most képben van. XD"

Életemben nem néztem Animaxot. Attól függetlenül, hogy jóval több, mint három részt láttam a Narutoból, egy szót nem szóltam arról, hogy ismerném annak a világát. Viszont, ha egy picit is megnézted volna, hogy mit írtam, láthatnád, hogy a világot nem ilyen szempontból pontoztam le, hanem leginkább a technikai és játékmeneti megvalósítás miatt.

dracker 2010.12.03. 17:47:41

Lehet, hogy bizonyos technikai dolgokban nem vagyunk a toppon, ettől függetlenül mégis megy az oldal és, aki játszik jól érzi magát.... Nem is tudom miért? Talán, mert mégis jól csináljuk, amit csinálunk?

Az oldal fejlesztése pedig lassan halad, mert sajnos nem mindenkinek van ideje a napi munka után a postok mellett még fordításokkal is foglalkozni... De dolgozunk rajta, amikor épp van rá energia... Ezenfelül, akinek kérdése van valamivel kapcsolatban, felteheti és kap rá választ.

"Nagyjából erről van szó. Nem fogok heteket/hónapokat tölteni egy oldal böngészésével csak egy kritika miatt. De ezt már a legelején is leszögeztem, hogy teljesen szubjektív minden egyes kritika, csakis az én véleményemet képezi, és alapvetően nem az a célom, hogy lehúzzak, vagy reklámozzak oldalakat, hanem hogy a véleményemet megosszam. Nekem ez volt a véleményem."

Egy óra alatt nem látsz át mindent, de te mégis ezt hiszed. Ránézésre fölösleges kritikát írni. Tehát, ha belekezdesz valamibe, akkor csináld rendesen. "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" Különösen ne mindenféle hozzáértés nélkül.

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 18:00:42

"Lehet, hogy bizonyos technikai dolgokban nem vagyunk a toppon, ettől függetlenül mégis megy az oldal és, aki játszik jól érzi magát.... Nem is tudom miért? Talán, mert mégis jól csináljuk, amit csinálunk?"

Egy szóval sem mondtam, hogy az oldal nem tudna élvezhető játékot biztosítani. Ha nem tudna, akkor 0 pontot kapott volna... sőt, nem is írtam volna róla. Örülnék, hogyha nem próbálnál mindenféle saját elképzelést belevinni az írásomba, ami nem szerepel ott.

Ráadásul az, hogy megy egy oldal, és néhányan játszanak rajta, mert néhány embernek tetszik még nem fogja azt jelenteni, hogy hűdejók vagytok, és milyen jó oldalt csináltatok. Az azt jelenti, hogy egy olyan oldalt csináltatok, amin lehet játszani, és páran élvezik is azt. Ezt nem kérdőjeleztem meg.

"Az oldal fejlesztése pedig lassan halad, mert sajnos nem mindenkinek van ideje a napi munka után a postok mellett még fordításokkal is foglalkozni..."

Rendben. Akkor pár hónap múlva szóltok, hogy írjam újra a véleményem, amikor már készen vagytok. Én jelenlegi állásról tudok írni, jövőbe nem látok, és ha mindig arról írnék, hogy mi lesz majd a messzi jövőben, akkor minden oldal 100 pontos lenne.

"Egy óra alatt nem látsz át mindent, de te mégis ezt hiszed. Ránézésre fölösleges kritikát írni. Tehát, ha belekezdesz valamibe, akkor csináld rendesen. "Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" Különösen ne mindenféle hozzáértés nélkül. "

Minden nem, de a nagy részét igen. Mindent hetek alatt sem látnék át, mert a több ezer hozzászólást kizárt, hogy visszaolvassam.

Azt pedig gondolom még véletlenül sem írnád meg, hogy mi az a sok egyedi dolog, amit beraktatok pluszba.

dracker 2010.12.03. 18:11:42

Akkor kezdeném az egyedi dolgokkal: Ha vetettél volna egy pillantást a jutsu listára, láthattad volna, hogy számos saját ötlet van benne. Valamint a vérvonalképességek(ami eddig kész van belőle) közel kétharmada is saját találmány. Valamint maga a történet is egy teljesen alternatív dolog.
És pont emiatt nem is értem, hogy mi értelme volt megírni ezt az egészet, úgy, hogy nem is értesz magához a világhoz?
Ezenkívül, korábban írtad, hogy saját véleményt írsz... Az nem kritika, hanem vélemény... Kritikát, hozzáértő, pártatlan emberek írnak/mondanak. Na most személy szerint pártatlan talán vagy, de hozzáértőnek semmiképp sem neveznélek.

"Minden nem, de a nagy részét igen. Mindent hetek alatt sem látnék át, mert a több ezer hozzászólást kizárt, hogy visszaolvassam."

Hidd el nekem: Tizedannyit nem látsz belőle, mintha mondjuk egy-két hónapig a része lennél az egésznek. És ahhoz, hogy sok mindent átláss szükséges, hogy benne legyél, ne csak obszerváld.

De úgy látom írhatok akármit, nem engedsz, de ez a te problémád. Fegyvertelennel nem szeretek szellemi párbajt vívni.

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 18:25:03

"És pont emiatt nem is értem, hogy mi értelme volt megírni ezt az egészet, úgy, hogy nem is értesz magához a világhoz?"

Ha értenék, lehet még kevesebb pontot kaptatok volna. Ha megnézed az általam írt szöveget, láthatod, hogy a világ részen csak olyanokért vontam le pontot, amik függetlenek Naruto világától. Egy helyet kivéve, ami a két kaszt. Az pedig 1, esetleg 2 pont mínuszt számított. Most adjak két pontot még az értékeléshez, és máris jó lesz? Ugye ez csak egy vicc? :)

"Hidd el nekem: Tizedannyit nem látsz belőle, mintha mondjuk egy-két hónapig a része lennél az egésznek. És ahhoz, hogy sok mindent átláss szükséges, hogy benne legyél, ne csak obszerváld."

Elhiszem. Hidd el nekem: egy újonnal érkező pont ugyan ennyit fog megnézni, és ennyit lát az oldalból. Sőt. A játékosok zöme, nemhogy egy órát, de még 10 percet sem tölt el az oldalon, és ha nem találja meg a neki szükséges infókat, akkor lelép.

"Ezenkívül, korábban írtad, hogy saját véleményt írsz... Az nem kritika, hanem vélemény... Kritikát, hozzáértő, pártatlan emberek írnak/mondanak. Na most személy szerint pártatlan talán vagy, de hozzáértőnek semmiképp sem neveznélek."

A kritika szó jelentéséről hosszú vitákba mehetünk bele, amit már megtettem mással egy korábbi alkalommal. A kritika szinonimái között van a bírálat (ez a konkrét magyar jelentése), az értékelés, rosszallás, helytelenítés, és még néhány hasonló, negatív szó. Úgy érzem, hogy ez, bármit is írtok, még kritikába tartozik, de igen, igaz: véleményt írok, amit kritikának nevezek, hisz a két szó jelentésben nagyon, de nagyon közel áll egymáshoz, és ne magyarázd be nekem, hogy ennek köze sincs ahhoz.

"De úgy látom írhatok akármit, nem engedsz, de ez a te problémád. Fegyvertelennel nem szeretek szellemi párbajt vívni. "

Az ilyen nagyon szellemes idézeteket általában pont a gyengébbik oldalon állóak szoktak alkalmazni.

Amúgy pedig, eléggé úgy meg a kommentelés, hogy Te írsz valamit, ami nem tetszett, én lereagálom, és az esetek nagy részében nem reagálsz, csak írsz még valamit. Ez így csöppet érdekes.

dracker 2010.12.03. 18:39:01

"Ha értenék, lehet még kevesebb pontot kaptatok volna. Ha megnézed az általam írt szöveget, láthatod, hogy a világ részen csak olyanokért vontam le pontot, amik függetlenek Naruto világától. Egy helyet kivéve, ami a két kaszt. Az pedig 1, esetleg 2 pont mínuszt számított. Most adjak két pontot még az értékeléshez, és máris jó lesz? Ugye ez csak egy vicc? :)"

Ha értenél, akkor megértenéd, hogy a világleírás az egyetlen, ahol hiányosságok vannak a világ terén, de ennek okát már leírtam.

"Elhiszem. Hidd el nekem: egy újonnal érkező pont ugyan ennyit fog megnézni, és ennyit lát az oldalból. Sőt. A játékosok zöme, nemhogy egy órát, de még 10 percet sem tölt el az oldalon, és ha nem találja meg a neki szükséges infókat, akkor lelép."

Továbbra is úgy gondolom, hogy ami információ szükséges(ismét csak a világleírást hoznám fel egyetlen hiányosságként) ott van... Ha gondolod, akkor külön be is linkelem őket(chakra, jutsulista, klánleírások stb.), de ezeket elvileg neked is látnod kellett volna....

Igazából nem szeretnék reklámozni senkit, de ismerek egy emberkét FRPG-s körökből, aki pontosan olyan, mint te.... Vagyis írhat ide bárki, bármit, úgyis azt fogod belemagyarázni, hogy neked van igazad.
De őszintén remélem, hogy a legtöbb ember inkább foglalkozik kevésbé műkedvelő ember kritikájával, aki nem azzal reagál a vélemény nyilvánításra, hogy leírja 177-szer ugyanazt más szavakkal.
Mindenesetre azt mondom további kellemes írogatást.... Részemről ez a vita letudva....

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 18:47:16

"Ha értenél, akkor megértenéd, hogy a világleírás az egyetlen, ahol hiányosságok vannak a világ terén, de ennek okát már leírtam."

Értelek, és ezt látom is. Te nem érted (és ezért kell leírni 177 alkalommal), hogy azon a bizonyos kasztos dolgon kívül, amiben végül Neked adok igazat (és ezt is írtam már), csak a hiányzó leírások és a feleslegesen sok helyszín miatt vontam le pontot. Az utóbbi igaz, tényleg feleslegesen sok kihasználatlan helyszín van, a világleírást meg most írtad, hogy tényleg hiányos.

"Továbbra is úgy gondolom, hogy ami információ szükséges(ismét csak a világleírást hoznám fel egyetlen hiányosságként) ott van... Ha gondolod, akkor külön be is linkelem őket(chakra, jutsulista, klánleírások stb.), de ezeket elvileg neked is látnod kellett volna...."

Megmutathatnád, hogy hol írtam olyat, hogy ezek az információk nem lelhetőek fel az oldalon. Segítek: sehol. :)

"De őszintén remélem, hogy a legtöbb ember inkább foglalkozik kevésbé műkedvelő ember kritikájával, aki nem azzal reagál a vélemény nyilvánításra, hogy leírja 177-szer ugyanazt más szavakkal. "

Azért írom le 177 alkalommal, mert mindig valami mást hozol fel, amit szerinted én hiányoltam/rossznak tartottam, miközben szó sem esik róla az írásomban. Erre nem tudok mást írni, minthogy ilyet nem írtam, és ne képzeld bele, hogy írtam! Most írom le 178. alkalommal is, remélem most már világos.

RokkoArrives 2010.12.03. 19:32:24

Ehhez a förtelemhez hozzá kell nekem is szólnom!

Ahhoz hogy véleményt tudj nyilvánítani valamiről, ismerned kell. Ez első ránézésre nem megy. Amikor megláttam ezt az oldalt, az első ránézésére a véleményem az volt, hogy sz.r. Viszont első ránézésre semmit sem lehet megállapítani.
Olyan dolgokat írtál le ebben az izében, amit te kritikának nevezel, amikből arra lehet következtetni hogy te éppen hogy ránéztél erre-arra majd írtál valamit róla.
Például "Kb. annyi staff tag van, mint játékos"
Ezt miből állapítottad meg? Elárulok egy titkot. Vannak staff karakterek is, de azok kevesebben vannak mint a játékosok karakterei.

Valóban vannak inaktív játékosok és staff tagok, de róluk tudjuk miért nem tudnak jönni. Van akinek net problémája van, van aki költözik stb. Mindenkinek van magánélete, amit élni kell. Éppen ezért elnézést, ha megértjük az ilyen problémákat és egyszerűen vissza várjuk őket.

"Inaktivitás II"
Ha a főoldalt behozod, már ott is láthatod hogy a napokban voltak az utolsó reagok. Viszont ha jobban megnézed, 1 nap nem 1 reag érkezik be hanem több. Ez is idő függő. Ha valakinek nincs ideje, akkor nem mondhatom neki, hogy bocs de így jártál, törlünk.

"az oldal egyedi felépítése, és a sablontól eltérő elemei: szintén nulla. Semmi egyedi elemet nem tartalmaz külön. Még a képeket is máshonnan szedegették, ami még rendben is lenne, de ilyen környezetben, hogy a többi sem egyedi, picit sem..."
Itt is tükröződik hogy sz.rt sem néztél meg az oldalon. Mint már előttem is megjegyezték, ott a jutsu lista. Más oldalaktól eltérően az eredeti jutsukat újra lefordítottuk, nem csak átvettük más oldaltól. Más oldalakon nem igazán szerepelnek a Naruto világában megjelent szamurájok és fejvadászok sem. Tehát szerintem ez is egyedi dolog és még sorolhatnám. De ha megnézted volna rendesen az oldalt, akkor te is észre vettél volna mindent.

Mivel van magán életem és nem csak a gép előtt ülök állandóan, most befejezem a hozzászólásomat, de majd még fogok írogatni.
A többi "kritikádat" is megnézem majd. Hátha azok jobbak, de ezt kétlem.

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 21:13:58

Rövid reakcióm: :D

Hosszabb:

"Ahhoz hogy véleményt tudj nyilvánítani valamiről, ismerned kell. Ez első ránézésre nem megy. Amikor megláttam ezt az oldalt, az első ránézésére a véleményem az volt, hogy sz.r."

Ez egy kicsit ellentmondásos. Gratulálok, ügyes vagy, így kell magad ellen szólni. :)

"Például "Kb. annyi staff tag van, mint játékos"
Ezt miből állapítottad meg? Elárulok egy titkot. Vannak staff karakterek is, de azok kevesebben vannak mint a játékosok karakterei."

Elárulok én is egy titkot: a szövegértelmezési képesség egy fontos dolog. A "kb." rövidítés azért van ott előtte, hogy csak érzékeltessem, hogy a játékosokhoz képest túl sok staff rangú karakter van szerintem. Ez nem azt jelenti, hogy szigorú matematikai szabályok szerint van annyi, hanem azt jelenti, hogy az arányok nagyon el vannak tolódva, szerintem rossz irányba.

"Mindenkinek van magánélete, amit élni kell. Éppen ezért elnézést, ha megértjük az ilyen problémákat és egyszerűen vissza várjuk őket. "

Ne akard már nekem bemagyarázni, hogy az egy éve be nem lépett adminról tudjátok, hogy milyen magánélete van, és bármikor is vissza fog térni a fórumba. Nagyon csúnyán becsapod magad ezzel.

"Ha a főoldalt behozod, már ott is láthatod hogy a napokban voltak az utolsó reagok. Viszont ha jobban megnézed, 1 nap nem 1 reag érkezik be hanem több."

Senki nem írt egy szót sem a reagok mennyiségéről. Ismétlem önmagam, most már 179. alkalommal írom le: ne képzeljetek bele olyat az írásomba, ami nincs ott. Komolyan nem értem, hogy néhány dolgot honnan a fenéből vesztek. Ez már lassan orvosi eset...

"Ha valakinek nincs ideje, akkor nem mondhatom neki, hogy bocs de így jártál, törlünk."

Ki írta, hogy tegyétek ezt? Most elismételhetném megint a fentebb írtakat, de már én is unom. Te meg még mindig nem érted.

"Itt is tükröződik hogy sz.rt sem néztél meg az oldalon. Mint már előttem is megjegyezték, ott a jutsu lista. Más oldalaktól eltérően az eredeti jutsukat újra lefordítottuk, nem csak átvettük más oldaltól. Más oldalakon nem igazán szerepelnek a Naruto világában megjelent szamurájok és fejvadászok sem. Tehát szerintem ez is egyedi dolog és még sorolhatnám. De ha megnézted volna rendesen az oldalt, akkor te is észre vettél volna mindent."

Nem, itt kérlek szépen az tükröződik, hogy a szövegértelmezési képességed hagy némi kívánnivalót maga után (igen, tudom, hogy már ezt is sokszor írtam, de hát...). Az egyedi elemek, sablontól eltérő dolgok rész nem a világra vonatkozik, így köze nincs semmilyen jutsu listához.

Szóval maradjunk annyiban, hogy nagyon úgy tűnik, hogy csak sírtok itt azért, mert rossz kritikát kapott az oldal, holott semmi okotok nincs rá, mert ez nem a lehúzásra megy... ezt verjétek ki a fejetekből. Ha majd egyszer megértitek, hogy miért van ez a blog, és megértitek, hogy jobb lenne Nektek is, hogyha nem a véleményemet próbálnátok meg aláásni az eredeti szövegtől független állításokkal, akkor majd szívesen várlak Titeket újra az értelmes kommentezők körében. Addig csak ezt a felesleges vitát tudjuk folytatni, amit még élvezek is, mert hát látszik belőle, hogy tényleg milyenek vagytok, és a végén még sokallni fogják a látogatók a kapott pontszámotokat. Saját magatokat járattjátok le szerintem. Engem meg nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam, attól függetlenül le fogom ide írni a véleményemet, ha tetszik, ha nem.

RokkoArrives 2010.12.03. 21:25:09

Nem arról van szó, hogy lehúzta az oldalt, hanem arról hogy olyan dolgokat írsz ami hazugság!
Erre meg még mindig próbálod bemagyarázni hogy neked van igazad. Megnéztem még 1 "kritikádat" és ott is azt láttam a kommentekbe hogy arról az oldalról is olyan dolgokat írtál le, ami nem igaz.
Tehát ebből az egészből az jött le, hogy te is olyan lüke vagy, mint a többi "kritikus".
Beszélsz össze-vissza és nem vagy képben semmivel. Kaptunk már máshonnan kritikát, de egyik sem volt ennyire vérlázító. Amit leírtál a "kritikádban", annak több mint a 3/4-e nem igaz.
Részemről ezt az egészet lezárom, nem foglalkozok "kritikusnak" nevezett balfácánokkal.

Jose Vasquez Vergara · http://cyberpunk.hungarianforum.net/portal.htm 2010.12.03. 21:35:17

@RokkoArrives:

""Részemről ezt az egészet lezárom, nem foglalkozok "kritikusnak" nevezett balfácánokkal.""

Pubi mégis visszaírtál amolyan sértődős óvodás tempóban, hogy tied legyen az utolsó szó.
De nem lett, mert írtam :P

RokkoArrives 2010.12.03. 21:42:43

@Jose Vasquez Vergara:

Akkor megint kis óvodás leszek :P
Nyugodtan írjál még utánam, nem zavar. Ezzel az elme roggyanttal meg nem foglalkozok. Viszont kiváncsi vok milyen hazugságokat fog még írni más oldalakról.

Ohhó, a ti oldalatok még megy?
Arról nem írt néhány hazugságot?

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 22:17:00

:D Nagyjából egy 10-12 éves gyerekhez tudnálak hasonlítani. :)

Jose oldaláról is van fent kritika az oldalon.

Mellesleg, nem írtam hazugságokat, csak Ti próbáltok olyat belemagyarázni az írásba, ami valójában nincs is ott. Erre nyilván csak azt tudom reagálni, hogy nekem van igazam. Bár nem csak ezt reagáltam, mert én érvekkel alátámasztottam, és megmagyaráztam. Tőletek eddig pedig csak az ócsárlást, és mindenféle érv nélküli megállapításokat láttam tonnaszámra. Bár Dracker hozott fel érveket, viszont nem nagyon reagált az én reakcióimra, inkább felhozott egy újabb témát, majd még egyet, stb., és nála is nem egyszer volt, hogy olyat hozott ki az írásomból, ami nincs is ott.

Ha pedig még egy olyan kommentet írsz, ami ócsárlásról szól, azt törölni fogom. Szerintem elég rugalmas vagyok ilyen téren, még szóltam is. Ha nem tdod kontrollálni magad, kereshetek Neked egy jó pszichológust (és ezt nem bántásként írom, bármennyire is úgy hangzik).

dracker 2010.12.03. 22:37:47

Nos... ha egy 17 éves kis srác azon éli ki magát, hogy kritikának nevezett maszlagokat ír, úgy hogy csak fórumon játszott, vagyis rendes tapasztalata sincs és ettől többnek hiszi magát... Akkor csak nyugodtan....

RokkoArrives 2010.12.03. 22:40:57

@dracker:

És még alapműveket sem ismer, ráadásul a leírása szerint hosszabb ideig nem játszott fórumon sem.

Csak hogy megértsd:
Azt írtad hogy 1 fórumon sem töltöttél el hosszabb időt. Nem arra a pár évre gondolok, amikor "próbálkoztál"

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.03. 23:01:30

"Nos... ha egy 17 éves kis srác azon éli ki magát, hogy kritikának nevezett maszlagokat ír, úgy hogy csak fórumon játszott, vagyis rendes tapasztalata sincs és ettől többnek hiszi magát... Akkor csak nyugodtan.... "

Nem hiszem többnek magam ettől, és nem ezen élem ki magam. Viszont ettől függetlenül nem megy Nektek az érvelés, és igencsak be vagytok sértődve a számotokra rossz kritika miatt, ami felettébb vicces, és szórakoztató. :)

"És még alapműveket sem ismer, ráadásul a leírása szerint hosszabb ideig nem játszott fórumon sem."

Alapműveket? Mire gondolsz? Talán a Narutora? 10-12 éves gyereknek lehet, hogy alapmű. Ha műnek lehet nevezni.

"Csak hogy megértsd:
Azt írtad hogy 1 fórumon sem töltöttél el hosszabb időt. "

Amit pedig ugyancsak nem tudom honnan szedtél, hogy egy-egy fórumon nem voltam hosszabb ideig aktív. Még le is írtam, hogy de, volt ilyen. Miért próbálkozol, hogyha nem fogod fel egyszerűen azt, ami le van írva? Mert hogy én olyat nem írtam, hogy nem voltam egy fórumon sem hosszabb ideig aktív. Volt és van is ilyen fórum, szóval kár erőlködnöd.

RokkoArrives 2010.12.04. 10:38:27

...
Pont a Naruto-ra gondoltam, mint alapmű. Elvégre az volt az 1. rpg játék -.-
Még jó hogy előtte pár évvel megszületett a dungeons and dragons rendszer, ami alapján készült a Baldur's Gate, vagy az Icewind Dale

Ezt mi találtuk ki?
"Ássunk a dolgok mélyére, kezdjük a moderátorokkal. Elképedve láttam, hogy a hat moderátorból 1 van aki bejelentkezett az elmúlt közel egy hónapban (van aki november elején, ezért írtam közel egy hónapot). Hát ez egy vicc."

Amikor megjelent ez az izé, amit kritikának képzelsz, akkor is fent volt 4 staff tag, meg ezen a héten és a múlt héten végig. Minden nap fent van minden olyan staff tag, aki nem szólt korábban, hogy pl nincs nete ezért határozatlan ideig nem tud feljönni.

"Három kaland volt meghirdetve, dén júniusban, szeptemberben és októberben. Addig mintha nem lett volna. "
Itt is csak ki kellett volna nyitni a szemedet és észre veszed, hány helyen megy most is a játék.

"Inaktivitás uralkodik az off részén a fórumnak."
Ez igaz. Az off rész kevésbé van használva, mivel megy a játék rendesen.

"Kasztok sem igazán vannak, leginkább az a fontos, hogy ki melyik országhoz tartozik, és milyen ninja"
Itt nem kaszt van, hanem rang. Ha a dolgok után nézel, akkor tudod hogy megy a Naruto világában. Tehát ebből is kiderült, hogy nem néztél utána a világnak, pedig az elengedhetetlen, ha már írsz valamit. Itt is az az érzés van, hogy ránéztél az oldalra, majd jött az hogy, jó ez sz.r. Menjél Fantasy oldalt bámulni, ha orkokat meg lovagokat akarsz látni.

"játéktér van bőven. Sok is, túl sok. Leginkább két országban játszódik a játék, a többi több, mint 10 csak körítés hozzá. A legtöbb országról van leírás, nem is rossz, viszont a többivel mi lesz? Semmi? "
Ha utána néztél volna a világnak, akkor rájössz, hogy ott ezek is szerepeltek. Mivel még kevés játékos van, így nem tudtuk még feltölteni az összes helyszínt. Viszont ennek érdekében a staff nem fog karakter hadsereget létre hozni, csak hogy ott is legyenek. Inkább megvárjuk, míg jönnek a játékosok.
Az ország leírások bővülnek folyamatosan, de mint már említettem, amelyekhez nincs még leírás, az nem tér el az eredetitől. Tehát, aki ismeri a világot, az tud játszani. Aki pedig nem ismeri, az bátran kérdezhet a megfelelő helyen, a staff még az nap válaszolni fog. Sőt, legrosszabb esetben is csak pár órát kell várnia. Nem úgy mint máshol, hogy írsz és napok múlva jön válasz.

"a legtöbb helyszín egy pár szóból álló kis semmit kapott leírásként. Szinte semmi információtartalma nincs, csak azért vannak ott, mert témanyitáskor kell egy kezdő hozzászólás. "
Ez azért van, mert az a környék változhat. Az csak egy nagyon általános dolog, amin a mesélő saját maga változtat a játékosainak.

"Az oldal nem néz ki jól, sok helyen olvashatatlan a szöveg (pl. chat), egy csomó helyen angol, ráadásul a rakat felesleges kis képecskével még tovább csúnyul a szimpla kék kinézet, ami még a szemet is picit bántja. Felhasználóbarátnak picit sem mondható: rengeteget kell görgetni, nehéz megtalálni egy csomó dolgot, a felhasználók listája nem rendezhető, és az adminoknak kb. csak azon keresztül lehet írni, stb. Maradjunk az egy pontnál, mert a háttérkép az szép, csak épp nem látszik mi van rajta, mert bután van berakva."
Még senki sem panaszkodott, hogy nem talál meg valamit. Ennél egyértelműbb nem nagyon lehetne már. Még érettségi sem kell ahhoz, hogy pár pillanat alatt megtalálj valamit.
Lehet hogy csak nekem túl jó a szemem, de szemüveg nélkül is látom a chatet és minden írást. Itt nem tudom mit néztél...

"az oldal egyedi kialakítása, nem egy sorozatból, vagy egyébből készült játék: ezen nincs mit átbeszélni."
Az oldal a Naruto világában játszódik, viszont nem az eredeti történet alapján megy, hanem egyedi sztori alapján. Megint nem néztél utána a dolgoknak...

"Nem kéne az oldalnak a toplistán elől lennia, nagyon nem. Nem is tudom, hogy jutottak oda, hisz a legaktívabb öt oldal közé csöppet sem tartozik. Mázliuk va, hogy vannak néhányan akik szorgosan kattintgatnak a toplista likjére. Azért +2 pontot had adjak, nem másért, minthogy nem brutálisan tragikus a legtöbb admin helyesírása, pedig hát, általában az ennyire hozzá nem értők által összerakozz oldalak tulajai még borzalmasan helytelenül is szoktak írni."
Az öt legaktívabb oldal között azért vagyunk ott, mert aktívak vagyunk... Ha kinyitottad volna a szemed, akkor láttad volna. Olyan dolgokat írtál le az aktivitásról ami egyáltalán nem igaz.
Nem 1-2 játékos kattintgatott, hanem valószínűleg minden játékosunk. Ebből is látszik, hogy aktívak. Ha nem így lenne, akkor nem hiszem hogy ott állnánk az élen.
A helyesírással nekem soha nem volt gondon, de a böngészőm jelzi, ha valamilyen hiba van. Nálad viszont elég sok helyesírási hiba van. Még a saját írásoddal sem foglalkoztál -.-
Ha te olyan profi vagy, akkor csinálj magadnak egy oldalt és próbálj játékosokat gyűjteni magad köré. Akkor megtudod milyen nehéz dolog. Ezért van több staff is, hogy közösen oldjuk meg az egyes problémákat. A sértegetésre inkább nem írok semmit. Úgy is kiforgatod mások szavait...

"az oldal jó lehet egy kis játékra, de nehezen kezelhető, néhál túl szűk keretet ad, néhol pedig nem elég tágat. Össze-vissza inaktívkodnak a staff tagok, akikből ráadásul feleslegesen sok is van. Összességében nem túl jó oldalnak nevezném, bár akár érdekesnek is mondható játék folyik rajta. "
Nem csak kis játékra vagyunk alkalmasak, akinek meg van a minimum IQ szintje, az tudja kezelni az egészet. A staff nem össze-vissza inaktívkodik, hanem mindig kiírjuk a megfelelő helyen, ha éppen nem vagyunk(csak körül kellett volna nézni már megint). Az hogy nem tetszik neked valamelyik oldal világa, attól még függetlennek kell maradnod, ha olyan nagy kritikus vagy. Korábban megkértek, hogy írjak véleményt az egyik banda lemezéről. Nem szeretem a nyálas punk zenét, de nem azt írtam, hogy mivel szerintem a nyálas punk s..r, ezért ti is azok vagytok, hanem meghallgattam minden egyes számot és utána hasonlítottam a többi nyálas punkhoz. Kicsit meglepődtek, amikor azt írtam nekik, hogy a stílusukon belül egész jók.

Véleményem:
Nem nézted meg alaposan az oldalt, csak a hasadra ütöttél és írtál valamit. Nem néztél utána a világnak, ezért nem is értetted mi hogy megy, megint a hasadra ütöttél és írtál valamit.
Mivel nem nézed meg alaposan az oldalt, rengeteg hülyeséget írtál, ami nem igaz. Ez főleg az aktívságra vonatkozik.
Utána néztem más írásodnak is. Szintén panaszkodtak, hogy olyan dolgokat írtál, aminek több mint a fele nem igaz. Tehát nem vagy hiteles.
Véleményem szerint te is olyan kritikus vagy, hogy nem értesz semmihez, viszont szeretsz hülyeségeket írni dolgokról. A legrosszabb az egészben, hogy még komolyan is gondolod. Ha meg írnak, hogy az írásod jelentős része hazugság, akkor elkezded sértegetni az illetőket. Nem vagyok 12-13, de ha az lennék, akkor miért lenne baj? Attól még hogy 17 éves vagy és nem tudsz egy rendes kritikát össze hozni, nem vagy nagyobb. A másik dolog, hogy kiforgatod mások szavait.
Annyi közöd van neked a kritika íráshoz, mint nekem a politikához, semmi!

Részemről vége ennek a "vitának".

Jose Vasquez Vergara · http://cyberpunk.hungarianforum.net/portal.htm 2010.12.04. 15:13:00

@RokkoArrives:

""Pont a Naruto-ra gondoltam, mint alapmű. Elvégre az volt az 1. rpg játék -.-
Még jó hogy előtte pár évvel megszületett a dungeons and dragons rendszer, ami alapján készült a Baldur's Gate, vagy az Icewind Dale""

Pubi mi lenne ha előbb elolvasnád amit leírsz??? Vagy ennyire írás-olvasás tudatlan vagy?

A tisztánlátás kedvéért az ELSŐ RPG a D&D volt utána következett az AD&D és még számtalan más játék mire a "nyamvadt" manga Narutótokat kiadták RPG formában! Van fogalmad hány világ és rendszer előzte meg? Nagyon sok!!! Legalább tájékozódnál mielőtt ostobaságokat írsz le....

""Részemről vége ennek a "vitának". ""

Jobb is mert csak a tájékozatlanságodról teszel tanúbizonyságot......

RokkoArrives 2010.12.04. 16:05:05

@Jose Vasquez Vergara:

XD

Jose, te valamit elnéztél!!
Pont ezt írtam, hogy a dungeons and dragons volt az első, nem a Naruto. Ne kezd már te is XD
A naruto-nak egyébként sincs igazi asztali szerepjátéka, kivéve a fanok által készített D20-as rendszert. Viszont az is a dungeons and dragons-ból van. Azt is tudom, hogy már azóta van az advence dungeons and dragons.
Itt valamit nagyon félre néztél :P

dracker 2010.12.04. 20:40:29

Srácok:
A tisztánlátás kedvéért: Én már akkor DnD-t játszottam, amikor benneteket a lelencházban szita alatt tartottak.... Azóta pedig begyűjtöttem és kipróbáltam az ismertebb világok nagy részét(World of Darkness sorozat, DnD, M.A.G.U.S., Gyűrűk Ura stb.)

RokkoArrives 2010.12.04. 21:00:02

@dracker:

Van egy olyan érzésem, hogy Jose és a nagy blogos, egy és ugyan az a személy.
Ő is ugyanúgy félre olvas mindent, majd kifordítja a szavakat...

Dracker,
Nekem rengeteg kieg megvan eredetiben a M.A.G.U.S.-hoz, WoD-ból csak a Vampire van meg, Kamarilla és New York by Night kieggel. Viszont van még Shadowrun-om is eredetiben, ahhoz az Árnyék Magyarország van meg.
DnD inkább csak pdfben volt nekem. A Forgotten Realms világból viszont elég sok írásom van :P

Jose Vasquez Vergara · http://cyberpunk.hungarianforum.net/portal.htm 2010.12.05. 18:14:25

@RokkoArrives:

Azért mérget ne vegyél a sejtéseidre. Bár lehet, hogy jobban járnánk vele, ha mégis vennél be rá mérget. Egy nagyonokossal kevesebb tapodná Földanyánk kérgét.....

Eralion · http://frpg.blog.hu 2010.12.14. 09:34:18

@RokkoArrives:

Lényegében már mindenre reagáltam egyszer abból, amit fentebb a hosszabb kommentedben írtál, és nincs kedvem még egyszer leírni. Olvasni kéne megtanulni...

Összesen öten írtak nekem mailt, hogy nagyon sajnálnak, hogy ilyen két olvasás tudatlannal kell itt váltanom a kommenteket. Azért ez elgondolkodtató, nem? És biztos vannak mások is, de öten képesek voltak ezért e-mailt is írni...

Szóval maradjunk annyiban, hogy szép és jó, hogy véditek az oldalatokat, de nem fogjátok fel, hogy a világ miatt nem vesztett az oldal egy pontot sem (pedig folyamatosan azzal dobálóztok, hogy nem ismerem a világot... ha ismerném, valószínűleg még pár pontot le lehetne itt-ott vonni); és, hogy nagyrészt olyanokat képzeltek bele az írásomba, ami ott sincs.

További jó bohóckodást.
süti beállítások módosítása